torsdag 11 juni 2009

Tauriini keskushermostossa

Tauriini keskushermostossa

LÄHDE: Vasadze L, Petriashvili E, [Action of ACTH fragment on the rates aggressive behavior and the distribution of transmitter amino acids in the brain structures] Georgian Med News. 2007 Nov;(152):45-7.Links Center of Radiobiology and Radiation Ecology.
Suomennosta: Aivojen kerebraalisten osien aineenvaihdunnassa on aminohapoilla tärkeä osuus. Tässä tutkijat mainitsevat että samanaikaisesti kun tapahtuu oksidaatiota, havaitaan suhteen aspartaatin ja tauriinin sekä GABA:n välillä lisääntyvän .
Aspartaatti on excitatorinen aminohappo. Tauriini ja GABA ovat inhibitorisia aminohappoja.
Yleisesti ollaan ajateltu, että ACTH-fragmentit aktivoivat limbistä järjestelmää ja säätelevät viettejä( instinktiivisiä motivoituja toimintoja). Lyhyitten ACTH fragmenttien(4-7)katsotaan olevan neuroaktiivisilta ominaisuuksiltaan muistin ja käytöksen peptidejä

Tämän tutkimuksen aiheena on ollut ottaa selvää ACTH-fragmenttien vaikutuksesta luonnostaan aggressiivisilla koe-eläimillä niiden aggressiivisuuteen.Kun niille annettiin intraperitoneaalisesti ACTH-fregmentteja , niistä tuli non-aggressiivisia. Neurokemialliset kokeet ovat osoittaneet, että aminohappojen aineenvaihdunnassa aivokuorella pyrkii aspartaatin suhde tauriiniin ja GABA:aan nousemaan kun on samanaikainen oksidaatio. Tulokset antavat käsittää, että ACTH fragmentti 4-7 vaikuttaa aggressiiviseen käytökseen.

Mitähän artikkeli tahtoi sanoa?

Inga kommentarer: