tisdag 18 juni 2019

Kissaeläimiltä puuttuu tauriinin synteesikoneista ja siksi ne syövät tauriininsa animaalilähteistä

Kissat  syövät  hiiriä  ehkä  tauriinin puutteen takia.

Leijonat, tiikerit ja muut kissaeläimet Felines,    ovat ihmiselle nälkäisinä  aina vaarallisa, koska ihminen on niille  essentiellin tauriinin lähde.  Niitten entsyymi cysteiinisulfiinihappodekarboksylaasi on vajeinen ja se on  tauriinin synteesiä  (rikkipitoisista aminohapoista metioniinista ja cysteiinistä käsin ) rajoittava entsyymi.  Metioniinin + cysteiinin saanti taas on ihmisellekin essentielliä - niitä tulee ravinnossa saada tietty määränsä, koska keho ei pysty  valmistamaan niitä, korkeintaan muokkaamaan valmiina saatuja  kehon interkonversioissa.


Metabolic bone disease in lion cubs at the London Zoo in 1889 - NCBI


av RW Chesney - ‎2010 - ‎Citerat av 14 - ‎Relaterade artiklar
24 aug. 2010 - Felines have limited amounts of cysteinesulfinic acid decarboxylase, a rate-limiting enzyme in the synthesis of taurine from methionine and cysteine, hence taurine is an essential amino acid in cats. ... Also, taurine is the most abundant free amino acid in goat milk [36].



Eri  tautitiloissa ihmisellä tauriinin synteesi on kompromittoitunutta ja liittyy moniin tauteihin.
Tässä onkin ajateltu jo kehittää tauriinianalogeja, jolloin ylitetään metaboliset esteet ja annetaan suoraan  tauriinia tai sen analogia lääkkeenomaisesti- kts. edellinen  artikkeli ja sitaattilähde.

Inga kommentarer: